English

fredag 12. oktober 2012

Bokstaver med skygge - Silhouette tutorial


Klikk Tekst-ikonet, velg fonten du vil bruke og skriv teksten du ønsker. Det trenger ikke være mellomrom mellom ordene.

 
Du vil trenge litt avstand mellom bokstavene så endre Character Spacing. Størrelsen her avhenger av hvor stor skygge du ønsker. Jo tykkere skygge jo større avstand mellom bokstavene trenger du.


Du må nå flytte teksten slik at den passer på arket. Ved å ta tak i den lille sorte rundingen til venstre på den grønne rammen, kan du flytte hele den grønne rammen rundt. Ved å ta tak i den grå kanten helt på høyre side av den grønne rammen kan du endre størrelse på rammen.

 
Når du har fått plassert teksten slik du vil ha den på arket, klikk ikonet for Offset. Klikk Offset og still inn størrelsen på skyggen under Offset Distanse. Når du har fått riktig størrelse klikk Apply.


 
Ta tak i teksten og flytt den ned under skyggen.


 
På skyggen er det enkelte steder små hull. Her må man bestemme seg for om skyggen skal ha disse hullene eller man kan fjerne de og la skyggen bli helt uten indre utskjæringer.
 
Dersom du ønsker å fjerne de gjør du som følger.

 
Marker skyggen, høyreklikk og velg Release Compund Path. (Noen Høyreklikk igjen og velg Ungroup.) Du kan nå slette det du ikke vil ha med.


 

Du er nå klar til å skjære ut. Du kan enten legge en bit av kartong/papir på kuttematten der skyggen er og en annen der bokstavene er og så skjære ut. Eller du kan skjære ut i to omganger. Da trekker du bokstavene utenfor arket i programmet, og skjærer skyggen ut først (eller motsatt rekkefølge, det har ingen betydning). Og så bytter du om, slik at du kan skjære ut bokstavene.

 
Du kan også flytte figurene på arket, slik at du trenger mindre papir å skjære ut av, hvis du er økonomisk av deg.


 

Når du endelig er klar til å skjære ut, klikk på ikonet for Cut Settings. Her stiller du inn tykkelse på papiret du skal kutte i, enten ved å velge en av de forhåndsinnstilte forslagene eller ved å stille inn tykkelse og fart selv. Er du usikker på om maskinen klarer å kutte igjennom papiret/kartongen du har valgt, velg Double Cut, da kutter den to ganger. Du får også mulighet til å kutte om igjen hele prosjektet når den er ferdig, dersom du ser at den ikke har kuttet igjennom papiret. Løft forsiktig på papiret og se om det du har kuttet ut løsner. Men du må IKKE endre på kuttematten posisjon!
 
 

 Da gjenstår bare å lime sammen delene og bruke de på et scrappeprosjekt. Lykke til!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar